Ultimate magazine theme for WordPress.
BTC
$28,261.55
-4.47%
ETH
$1,713.67
-7.89%
LTC
$60.93
-5.99%
DASH
$54.11
-9.08%
XMR
$181.17
-5.59%
NXT
$0.00
-4.47%
ETC
$22.09
-2.39%
DOGE
$0.08
-0.38%
ZEC
$83.32
-5.52%
BTS
$0.01
-5.93%
DGB
$0.01
-5.81%
XRP
$0.38
-4.71%
BTCD
$49.95
-0.01%
PPC
$0.35
-8.41%
CRAIG
$0.01
-4.47%
XBS
$1.70
-7.65%
XPY
$0.00
-7.89%
PRC
$0.00
0%
YBC
$767.43
0%
DANK
$0.01
-4.47%

Smart glasses could arrive in 2022, but will still need a lot of work

Lenovo ThinkReality A3, nReal Light, Ray-Ban Stories en mijn eigen bril (van links naar rechts). Slimme brillen zijn er, maar ze blijven niet lang op mijn gezicht.

Scott Stein/CNET Dit verhaal maakt deel uit van The Year Ahead, CNET’s blik op hoe de wereld zal blijven evolueren vanaf 2022 en daarna.

Ik was vast van plan om de Ray-Ban Stories-bril van Meta (Facebook) te dragen, uitgerust met camera’s, microfoons en luidsprekers, als mijn dagelijkse bril. Toen gebeurde er iets grappigs op weg naar de optiekwinkel.

Bij Lenscrafters wilden ze de speciale glazen op sterkte niet installeren die ik voor de bril had gemaakt. Volgens een winkelmedewerker konden ze de bril niet nakijken. Er was zelfs een interne memo over. De bril moest op bestelling worden gemaakt met de lenzen op sterkte voorgeïnstalleerd, althans volgens iedereen die ik ernaar vroeg.

Dit onderstreept nog steeds een groot probleem met slimme brillen, eind 2021: deze dingen zijn nog niet klaar om uw dagelijkse bril op sterkte te zijn, laat staan ​​​​de poorten naar het metaversum.

Dat is een probleem dat ik over de hele linie zie, aangezien meerdere bedrijven een wilde nieuwe visie op geavanceerde augmented reality-brillen beloven, ervan uitgaande dat ik ze gewoon op mijn gezicht laat vallen wanneer ik maar wil. Ten eerste moet deze bril ook werken… nou ja, een echte alledaagse bril.

Ik heb geen pogingen gezien buiten het Ray-Ban-partnerschap van Facebook om slimme brillen naar echte optische winkels te verplaatsen. Amazon’s Echo Frames benaderen normale brillen, en Bose Frames ook, maar je kunt niet zomaar naar je gewone opticien springen en ze ook op je recept laten passen.

Onthoud dat Ray-Ban Stories geen AR-bril zijn: het zijn gewoon een camera-uitgeruste bril met Bluetooth-audio in de frames. Echte AR-headsets hebben een nog moeilijkere weg. Dit is wat u kunt verwachten.

Lenovo’s ThinkReality A3-bril (links) en Nreal Light (rechts) zijn beide verbonden met andere apparaten, hebben camera’s en laag AR-effecten op de echte wereld. Verwacht meer van dit soort.

Scott Stein/CNET

Qualcomm’s golf van telefoon-verbonden bril is hier

Om te zien waar AR-brillen naartoe gaan, kijk niet naar individuele fabrikanten die volgend jaar AR-brillen maken: kijk in plaats daarvan naar het initiatief dat wordt geleid door de chipmaker die de meeste van hen aandrijft. Qualcomm heeft een golf van plug-in-brillen aangestuurd die met telefoons werken en aangepaste software laden die beide apparaten overbrugt. Qualcomm noemt zijn bril-naar-Android-telefoonsoftware een brug Snapdragon Spaces en wordt volgend jaar officieel gelanceerd. Maar er zijn al enkele AR-brillen die de technologie van Qualcomm gebruiken.

Nreal Light-bril, die een beperkte lancering in de VS had met Verizon, is een goed voorbeeld van wat te verwachten. De dikke bril ziet er bijna normaal uit, totdat je dichterbij komt: de onderste delen van de lenzen zijn helder, maar de bovenste helften zijn gevuld met verwerkingstechnologie, camera’s om de locatie te volgen en schuine halve spiegels die schijnbaar 3D-beelden op de echte wereld projecteren. De visuele effecten van de Nreal Light voelen aan als een Microsoft Hololens- of Magic Leap-headset, gekrompen: in tegenstelling tot VR projecteert deze AR-bril gloeiend-spookachtige holografische effecten over alles.

De manier waarop de gehoekte lenzen eruitzien als ze NReal Light dragen (ik heb niet eens het neusstuk erop gezet waardoor de bril op mijn gezicht blijft zitten).

Scott Stein/CNET

Als u de bril gebruikt, betekent dit dat u ofwel goed genoeg kunt zien om geen lenzen op sterkte te dragen, of dat u contactlenzen draagt ​​of dat u een manier vindt om lenzen op sterkte toe te voegen. Deze inserts werken echter niet op mijn niveau van bijziendheid, dus ik moet er wegwerpcontacten in doen.

Lenovo’s ThinkReality A3-bril zijn vergelijkbaar met die van Nreal, met hetzelfde half-lens, half-camera-array-ontwerp. En evenzo kan ik ze niet over mijn eigen bril dragen. Lenovo’s bril werkt zowel met Windows-pc’s als met Android-telefoons, en dat is waar het interessant wordt. Zou een slimme bril een koptelefoon voor je ogen kunnen zijn, waarmee je extra virtuele monitoren kunt casten met het apparaat waarop je ze aansluit? Voor de bril van Lenovo wel, mits je de juiste computers of telefoons hebt.

Motorola (ook eigendom van Lenovo) zal naar verwachting zijn eigen AR-smartbril aankondigen, aldus Qualcomm.

Oppo’s Air Glass is meer een heads-up display. Klinkt bekend? Verwacht dat Google Glass-alikes blijven rondhangen.

tegengesteld

Worden slimme brillen heads-up displays (alweer?)

Bijna 10 jaar nadat Google Glass ons het idee van een draagbaar heads-up display voor meldingen probeerde te verkopen, volgen veel bedrijven nog steeds dezelfde benadering voor slimme brillen. Oppo, een Chinees bedrijf in consumentenelektronica dat al bekend staat om telefoons, heeft onlangs zijn eigen slimme monocle aangekondigd. Het Air Glass rust over één oog en toont pop-upmeldingen die vaak gewoon repliceren wat je ook op een smartwatch zou krijgen. Klinkt als de bijna tien jaar oude Google Glass? Ongeveer.

Het voordeel van Oppo’s slimme monocle is dat het is ontworpen om op een bril te rusten, maar die bril maakt nog steeds deel uit van het Air Glass-pakket. Je kunt ze niet aan je eigen bril bevestigen.

Oppo zal niet het laatste bedrijf zijn dat deze aanpak probeert. Ik verwacht dat de volgende golf van slimme brillen dit idee zal gebruiken als een opstap naar volledige AR, wat nog steeds voelt alsof het nog een paar jaar nodig heeft om te bakken.

De AR-brillen van Snapchat zijn compact, maar ze zijn volledig gericht op ontwikkelaars en hebben een zeer korte batterijduur.

Scott Stein/CNET

Snap’s AR-bril laat zien waar het naartoe gaat, uiteindelijk: buitenshuis

Ik heb onlangs een paar augmented reality-brillen voor ontwikkelaars getest, gemaakt door Snap, die op een zonnige dag in december een half uur door mijn eigen achtertuin renden. Snap’s Spectacles zijn draadloos en kunnen 3D-effecten projecteren terwijl ze in lagen worden aangebracht op echte buitenomgevingen. De huidige AR-brillen zijn over het algemeen bedoeld om binnen te gebruiken en hebben het moeilijk met fel zonlicht en contrastrijke omstandigheden. De bril van Snap is helderder en gemaakt om zowel binnen als buiten te worden gedragen. In tegenstelling tot de huidige AR-brillen van Qualcomm van partnerbedrijven, hoeven ze ook niet met een kabel te worden vastgemaakt.

Maar er zijn natuurlijk ook nadelen. De bril van Snap heeft een heel smal gezichtsveld, wat betekent dat 3D-effecten alleen in een klein hokje voor mijn zicht verschijnen. Hun levensduur van de batterij is ongelooflijk kort – slechts een half uur. Ze zijn bedoeld voor ontwikkelaars, waardoor ze kunnen beginnen met het verkennen van meer meeslepende AR-ideeën die verder kunnen gaan dan wat er nu op telefoons en in AR-rijke apps zoals Snapchat wordt gedaan. Ik begrijp waarom ze nuttig zouden zijn, aangezien andere volledige AR-headsets zoals Magic Leap en Hololens 2 een stuk groter zijn.

De bril van Snap werkt nu, maar met zoveel beperkingen dat ze nog niet in staat zouden zijn om als consumentenproduct te slagen. En nogmaals: ik moest mijn eigen bril afzetten.

Eerder dit jaar thuis een HoloLens 2 dragen, Microsoft Mesh testen. Hologrammen in het thuiskantoor.

Scott Stein/CNET

Zakelijke headsets zullen zich blijven vermenigvuldigen

Handsfree-headsets voor offsite veldwerk en gebruik in fabrieken blijven voorlopig een van de grootste doelen voor AR-brillen. Magic Leap, dat zijn AR-bril oorspronkelijk gebruikte als alledaagse apparaten voor makers, is nu overgestapt op enterprise. De AR-bril van de tweede generatie van het bedrijf zou een veel praktischer product kunnen worden in de trant van Microsoft’s Hololens 2, en in staat zijn om comfortabel over een alledaagse bril te passen. Bedrijven als Vuzix, dat al jaren slimme brillen maakt, ontwikkelen AR-brillen die een vergelijkbare rol kunnen spelen in bedrijfsruimten.

Sterker nog, dat is nog steeds mijn favoriete ding van de Hololens 2, die ik begin dit jaar weer mocht dragen: hij werkt met mijn bril! Het vraagt ​​me niet om ze uit te doen.

Meta’s eerste generatie bril had alleen camera’s, microfoons en luidsprekers. Wat komt er hierna?

Scott Stein/CNET

De volgende bril van Meta kan evolueren (en die van Amazon ook)

Meta’s verrassend kale eerste generatie Ray-Ban Stories-bril leek technologisch niet baanbrekend; in plaats daarvan waren ze misschien een voet tussen de deur. Maar ze leken schokkend op een gewone bril, wat misschien het uitgangspunt van Meta is. Voor bedrijven als Amazon, dat ook zijn eigen Echo Frames-bril met alleen audio maakt, kan dat de basis zijn om in de loop van de tijd meer functies in te bouwen.

Zouden displays de volgende zijn? Als Meta’s volgende bril dat zou doen, zou dat betekenen dat je een soort van niet-traditionele brillenglazen moet gebruiken. Of misschien is er een overlay. Er bestaan ​​al slimme brillen die golfgeleiders (een geëtste manier om beelden voor het oog weerkaatsen) en andere weergavetechnologie in de lenzen in te bedden, maar het betekent dat ze nog verder kunnen afdwalen van een bril waarvoor je gemakkelijk nieuwe lenzen op sterkte kunt krijgen. Meta wil daar komen voor zijn alledaags ogende brillen, maar zoals ik al eerder zei, misschien moeten ze ook beginnen met het gemakkelijk maken van de bril in een winkel?

Meta’s toekomstige slimme bril ziet het gebruik van geavanceerde polsbandjes voor invoer. Maar wat komt er volgend jaar?

Meta

Zal iemand erachter komen hoe we omgaan met deze bril?

Er is geen muis of trackpad of toetsenbord voor AR. Er is niet eens een overeengekomen controller. Hoewel VR-headsets over het algemeen dubbele controllers hebben die eruitzien als een gamepad die uit elkaar is gesplitst, hebben AR-headsets de neiging om ofwel te vertrouwen op handtracking of telefooninterfaces om te communiceren. Geen van beide is ideaal. De besturing voelt vaak onnauwkeurig aan, zelfs in de beste tijden. De HoloLens 2 van Microsoft gebruikt vingerknijpen en luchttaps om te werken, maar dat is niet goed genoeg voor mij als een alledaags apparaat. Sommige AR-headsets zoals Magic Leap gebruikten hun eigen kleine handheld-controllers. Ik heb er een paar gezien die verbonden ringen gebruiken.

Het punt is dat niemand het eens is over een geweldige oplossing. Meta (Facebook) ziet om de pols gedragen neurale invoertechnologie als het antwoord, voelt vingerbewegingen en vertaalt dit in nauwkeurige bedieningselementen. Maar die technologie wordt volgend jaar niet verwacht. Meta kan zijn eigen horloge maken, wat een opstapje kan zijn als een om de pols gedragen controller. De verwachte VR-headset van Apple zou ook op de Apple Watch kunnen leunen (wie weet). Maar in 2022 lijkt het uitzoeken hoe we slimme brillen besturen een even groot onopgelost probleem als al het andere.

Ik moest contactlenzen dragen om deze in de herfst te proberen. Wanneer voelt een slimme bril aan als een gewone bril?

Josh Goldman/CNET

Wat zal de metaverse aan mijn ogen doen?

Je kunt nu, denk ik, zien waarom de meeste leveranciers van ambitieuze metaverse werelden beginnen met ervaringen waar geen headsets nodig zijn. Alledaagse brillen zijn er gewoon nog niet, en de meeste AR-brillen werken niet eens met mijn gezichtsvermogen. Hoewel ik een extreem geval ben wat betreft mijn bijziendheid, wat betekent het dan om mensen in het algemeen tegemoet te komen en met alle gezichten en alle ogen te werken? Het antwoord is: er is nog geen antwoord. Het is een frustrerend werk in uitvoering.

VR is tenminste iets waar ik mijn brildragende gezicht in kan stoppen … soms. Behalve mijn huidige bril, die is zo breed dat ik nu een tweede smallere bril nodig heb om met VR te gebruiken. Het is vermoeiend. En het is niet iets dat ik overal kan gebruiken. De metaverse staat niet voor zulke beperkende soorten technologie. En hoewel deze hardware in 2022 nog steeds wordt gebakken, betekent dit dat meer geavanceerde VR-headsets waarschijnlijk zullen zijn hoe de toekomst van de metaverse, en zelfs mixed reality, voorlopig wordt gedefinieerd.

En terwijl deze bril wordt ontwikkeld: zoek alsjeblieft uit hoe je aan mijn sterkte kunt voldoen.

Comments are closed.

Situs sbobet resmi terpercaya. Daftar situs slot online gacor resmi terbaik. Agen situs judi bola resmi terpercaya. Situs idn poker online resmi. Agen situs idn poker online resmi terpercaya. Situs idn poker terpercaya.

situs idn poker terbesar di Indonesia.

List website idn poker terbaik.

Game situs slot online resmi